Redactie overig 0 reactie(s) vr 20 mei 2022, 10:47

Burgemeester sluit horecapand Rolderstraat voor drie maanden

Laatste update: 20 mei 2022 16:53 uur

ASSEN – De burgemeester heeft besloten om het horecapand Rolderstraat 60 voor een periode van drie maanden te sluiten. De sluiting gaat vandaag in. Door de politie is vastgesteld dat er op dit adres een bedreiging heeft plaats gevonden.

De politie kwam zondag in actie na een melding en heeft toen een aanhouding verricht.

Volgens de burgemeester is door het incident het veiligheidsgevoel aangetast van klanten, bewoners en ondernemers. Met zijn besluit wil de burgemeester het gevoel van veiligheid en de openbare orde herstellen. Ook wil hij verdere aantasting van het woon- en leefklimaat voorkomen.

De burgemeester tilt zwaar aan het incident omdat de Rolderstraat een verleden kent met criminaliteit en overlast. Hij verwijst naar de gezamenlijke aanpak van gemeente en politie om met een aantal maatregelen de Rolderstraat veiliger te maken.

“Hoewel deze maatregelen recent beëindigd zijn, is de Rolderstraat nog steeds een kwetsbare straat. Als burgemeester hecht ik dan ook zeer grote waarde aan het veiligheidsgevoel van de bewoners, ondernemers en bezoekers van de Rolderstraat.”

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons