Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) di 08 november 2022, 6:18

Dit is wat je kunt doen in Assen

Assen is een stad en gemeente in de provincie Drenthe in het noordoosten van Nederland. Het heeft een bevolking van ongeveer 65.000 mensen. Je kunt Assen op verschillende manier verkennen. Je kunt Assen verkennen met de trein, bus, auto en zelfs per fiets. Welk vervoermiddel je ook gebruikt, zorg ervoor dat je in de winter een paar beenwarmers draagt wanneer je naar buiten gaat. Je kunt beenwarmers breien of ergens kopen in de winkel. Er zijn veel plekken die je kunt bezoeken, zoals het Drent Museum. Hier kun je verschillende kunstwerken zien. Je kunt ook winkels en eetgelegenheden bezoeken tijdens een gezellig dagje uit.

Hoe ga je van, naar en rond Assen?

Je kunt met de trein van en naar Assen terwijl je geniet van de voordelen van wollen beenwarmers. De treinen vertrekken elk uur vanuit Rotterdam, Amersfoort, Utrecht, Groningen, Zwolle, Schiphol, Den Haag, Lelystad en Almere. Kom je met het vliegtuig in Nederland, dan kun je een rechtstreekse trein van Rotterdam of Amsterdam Schiphol naar Assen nemen. Als je met de auto komt, kun je vanuit Veendam de N33 en vanuit Zwolle en Groningen de A28 nemen. Een auto is niet de meest praktische manier om door Assen te reizen, omdat het stadscentrum erg klein is en parkeren duur kan zijn. Als je echter van plan bent om de omliggende steden te bezoeken, kan een auto zeer nuttig zijn. In Assen is er ook een zeer efficiënt bussysteem dat vaak snel en betrouwbaar is. Hiervoor heb je een ov-chipkaart nodig. Je kunt ook gewoon een fiets huren in de stad als je met de fiets wilt reizen. Op deze manier kun je je gemakkelijk verplaatsen over de vele fietspaden die beschikbaar zijn. Je kunt ook een taxi nemen bij taxistandplaatsen, zoals die op treinstations. Bedenk gewoon wat je wilt gaan doen en welk vervoersmiddel daar het beste bij past!

Drents Museum bezoeken

Op de plek van het gesloopte klooster is het Drent Museum gehuisvest in het voormalige rijksgebouw. Ze hebben een omvangrijke collectie exposities uit verschillende tijdperken. Deze geven een nuttige uitleg over hoe het plattelandsleven zich in het verleden heeft ontwikkeld. Verder heeft het museum een ​​prachtige collectie archeologische relikwieën. Het museum is echter niet alleen geïnteresseerd in het verleden. Het herbergt ook meer dan 1.500 stukken actueel realisme. Het museum is uitstekend en zeker een bezoek waard. Je kunt rondlopen in het museum terwijl je je warme beenwarmers voor dames draagt ​​voor maximaal plezier. Je zult blij zijn met de schoonheid van de kunst!

Winkelen in Assen

Assen heeft een grote diversiteit aan winkels wat normaal is voor een metropool. Het merendeel van de typisch winkelketens is hier vertegenwoordigd. De leukste winkelstraten zijn de Kruisstraat, het Forum, het Mercuriusplein, het Koopmansplein en het gloednieuwe winkelcentrum Cite Assen. Elke woensdag en zaterdag is er in Assen een gezellige markt die een paar jaar geleden als de gezelligste markt van Nederland werd erkend. Een bezoek aan Assen is zeker de moeite waard!

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Assen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.