Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 25 april 2022, 17:09

Dodenherdenking 4 mei in Assen

Laatste update: 25 apr 2022 17:09 uur

ASSEN – Tijdens de Nationale Herdenking op woensdag 4 mei herdenken we burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Hierdoor beseffen we ons dat leven in vrijheid helemaal niet zo vanzelfsprekend is

Stille tocht
Op woensdag 4 mei kunt u de traditionele stille tocht lopen. Om 19.35 uur vertrekt de tocht vanaf de Kerkstraat, ter hoogte van de Torenlaan/Kerkplein. De tocht eindigt bij het Provinciaal monument op de Brink. De klokken luiden van 19.45 uur tot 30 seconden voor 20.00 uur. Om 20.00 uur nemen we twee minuten stilte in acht. Van 18.00 uur tot zonsondergang mogen de vlaggen halfstok worden gehangen.

Herdenkingsdienst
Voorafgaand aan de stille tocht is er, op initiatief van het platform levensbeschouwelijke organisaties Assen, om 18.30 uur in de RK Kerk aan de Dr. Nassaulaan een dienst. Het thema is: “Vrijheid in verbondenheid”. Na deze herdenkingsdienst kunt u zich aansluiten bij de stille tocht naar het Provinciaal monument op de Brink.

4 mei-concert in Jozefkerk
Na afloop van de stille tocht is er in de Jozefkerk, Collardslaan 2a, om 20.45 uur een herdenkingsconcert. De Christelijke Oratorium Vereniging Assen brengt Lux Aeterna van M. Lauridsen ten gehore. Pianist Peter Cramer begeleidt het koor bij dit concert en het geheel staat onder leiding van dirigent Marion Bluthard. De toegang is vrij. Wel is er bij de uitgang een collecte om de onkosten te beperken.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons