Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 19 december 2022, 17:19

Extra kentekencamera’s in de binnenstad van Assen

ASSEN – Vanaf 1 januari 2023 krijgt de binnenstad in de voetgangerszone extra kentekencamera’s. De camera’s zijn geplaatst in of bij de Kerkstraat, Markt, Weierspoort, Mercuriusplein, Ceresplein, Ceresstraat, Oude Molenstraat, Oudestraat, Gedempte Singel en Mulderstraat. Ze registreren de kentekens van alle voertuigen die de voetgangerszone inrijden.

Buiten de zogeheten venstertijden, waarin bevoorrading van winkels is toegestaan, registreert een systeem of een voertuig een ontheffing heeft. Als dat niet het geval is, dan volgt automatisch een boete. De eerste twee maanden gelden als proefperiode. Bestuurders die in deze periode in de fout gaan krijgen bij de eerste overtreding een waarschuwing. In de gehele voetgangerszone geldt vanaf 1 januari één regel voor de venstertijden: maandag tot en met zaterdag van 07.00 tot 12.00 uur. Dit betekent dat het nu nog geldende avondvenster van 17.30 tot 22.00 uur vervalt.

Leefbaarheid

Wethouder Bert Jan ten Oever ziet het inzetten van de camerahandhaving als een belangrijke stap vooruit: “Dit zal bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid van het kernwinkelgebied en daarmee de aantrekkelijkheid van Assen vergroten.”

De proef met drie camera’s rondom de Brink en de Brinkstraat heeft laten zien dat de overlast van voertuigen die zich niet in het gebied mogen bevinden, sterk is afgenomen. Ondernemers en bewoners van de binnenstad zijn betrokken bij totstandkoming van de maatregelen.

Alleen voor registratie kentekens

In principe registreren de camera’s alleen kentekens en worden ze niet ingezet als algemeen instrument voor veiligheidstoezicht. Als er al personen in beeld komen, dan worden deze door de software automatisch onherkenbaar gemaakt op de foto. De kentekencamera’s werken vanaf 1 januari 2023. Na een jaar volgt een evaluatie van de camerahandhaving en de nieuwe toegangsregels.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Assen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.