Logo 112Assen

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 19 juli 2023, 17:03

Extra maatregelen tegen roekenoverlast in Marsdijk

ASSEN – Roeken die nestelen bij de Beekdalhoeve in Marsdijk mogen we verjagen en verplaatsen naar een andere locatie bij Loon. De Provincie Drenthe is akkoord om na de zomer ook de nesten bij de hoofdkolonie te verwijderen. Daarnaast mogen roeken afgeschrikt worden om hier te broeden. Daarmee wordt er een belangrijke volgende stap gezet om de overlast in de wijk tegen te gaan. Na de zomervakantie worden de eerste maatregelen uitgevoerd.

Wethouder Broekema is blij met dit nieuws: “Omwonenden ervaren al jaren veel overlast van de roeken. Het tegengaan van deze overlast is ingewikkeld en vraagt veel geduld. De dieren leven in groepen, zijn slim, lastig te sturen en zijn bovendien beschermd. De afgelopen periode hebben we ons al flink ingezet om de overlast van roeken in Marsdijk te verminderen en een goede alternatieve plek voor de roeken te vinden.”

Aanpak roekenoverlast

De afgelopen periode hebben we nesten in de wijk verwijderd en zijn bomen ongeschikt gemaakt voor nesten. Ook is er een nieuwe locatie voor de vogels ingericht buiten de stad. Deze maatregelen bleken effect te hebben: roeken hebben niet meer in Marsdijk genesteld met uitzondering van de Beekdalhoeve. Daarnaast is de nieuwe locatie door roeken gevonden. Dat is voor de provincie reden om toestemming te geven om ook de roeken van de hoofdkolonie aan de Beekdalhoeve te verjagen. We proberen de roeken naar deze locatie te trekken om daar te gaan nestelen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Assen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.