Logo 112Assen

Redactie 112 0 reactie(s) ma 23 mei 2016, 16:39

Inbreker aangehouden na achtervolging

Laatst bijgewerkt: zondag 15:20 uur

ASSEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal van een auto en een inbraak in een woning.

 

Surveillerende agenten kregen een melding van een verdachte situatie in de A.J. Lutulistraat in de stad. Daar zouden onbekende mannen aan geparkeerde auto’s lopen rommelen. Toen agenten arriveerden in straat gaf de melder aan dat het slot van de zijn auto was opengebroken. Terwijl de agenten met de melder spraken zagen ze een auto met hoge snelheid de straat verlaten. Ze besloten om direct de achtervolging in te zetten. De automobilist verliet de stad en reed met hoge snelheid over de A28 in de richting van Assen. Ondanks diverse stoptekens reed de bestuurder met zeer hoge snelheid door. Uiteindelijk stopte het voertuig op de Oosterbroekstraat in Assen. De automobilist ging er te voet vandoor. Agenten wisten hem te achterhalen. De 28-jarige man werd aangehouden. De auto bleek eerder die nacht te zijn gesloten in de M.L. Kingstraat in Groningen. De sleutels van het voertuig waren buit gemaakt bij een woninginbraak in diezelfde straat. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Assen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.