Redactie lokaal 0 reactie(s) zo 16 april 2017, 1:50

Jacques Tichelaar vertrok vanwege gebrek aan vertrouwen bij Statenleden

Laatst bijgewerkt: zondag 15:23 uur

ASSEN – Dat hij vorige maand opstapte als Commissaris van de Koning lag aan het gebrek aan vertrouwen bij de Statenleden. Dat zei Jacques Tichelaar zaterdagmiddag in het Radio Drenthe-programma Cassata.

 

Tichelaar kreeg voorafgaand aan het extra ingelaste debat over zijn functioneren telefoon van PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman, die hem adviseerde op te stappen. Tichelaar ging het debat met de Statenleden aan, maar kreeg op een gegeven moment in de gaten dat het vertrouwen dusdanig beschadigd was, dat hij zijn conclusies moest trekken. Tichelaar (64) is volgens eigen zeggen door een moeilijke periode gegaan, maar wil nu wel weer aan de slag.

 

Tichelaar kwam in opspraak nadat bekend werd dat hij als Commissaris van de Koning een klus van de provincie aan zijn schoonzus gunde.

 

Jozias van Aartsen is aangesteld als tijdelijke opvolger van Tichelaar als Commissaris van de Koning in Drenthe.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Assen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.