Logo 112Assen

Redactie 112 0 reactie(s) vr 25 augustus 2017, 16:21

Jongeman uit Assen slaat agent met koevoet

Laatst bijgewerkt: zondag 15:25 uur

ASSEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 17-jarige jongeman uit Assen aangehouden op de Talmastraat. Hij wordt verdacht van een poging tot woninginbraak aan de Molenstraat eerder op de avond. Ook heeft hij een agent met een koevoet geslagen. De agent is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

De politie was donderdagavond gebeld door een inwoonster van de Molenstraat die gerommel bij de deur van de buren hoorde. Ze dacht dat er werd ingebroken en belde de politie. De agenten troffen echter niemand meer aan. Rond 2 uur ’s nachts later belde de buurvrouw opnieuw 112 omdat ze harde geluiden bij het huis van buren hoorde.

 

Agenten zagen een man die voldeed aan het signalement op straat staan. In zijn hand had hij een breekijzer. Toen de man de politie zag, ging hij ervandoor. Tijdens de achtervolging is een agent met de koevoet in zijn gezicht geslagen, op de kruising van de Molenstraat en Vledderinge. Ambulancepersoneel heeft de hoofdwond van de agent bekeken, daarna is hij in het ziekenhuis verder behandeld. De agenten konden de verdachte aanhouden op de Talmastraat, waar hij met pepperspray in bedwang moest worden gebracht. De Assenaar is naar het politiebureau gebracht en zit nog vast.

 

De politie is nog op zoek naar meer getuigen van de poging tot woninginbraak en de mishandeling van de agent. Heeft u donderdagnacht rond 2 uur iets gezien of gehoord aan de Molenstraat / Vledderinge, dan kunt u contact opnemen met de politie op 0900-8844.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Assen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.