Logo 112Assen

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 07 december 2021, 19:05

Jongerencentrum El Padrino in januari van start

ASSEN – Het college heeft ingestemd met het voorstel om de voormalige kantine van AVO op sportpark De Hoogspanning beschikbaar te stellen aan jongerencentrum El Padrino. Om dit mogelijk te maken wordt voor het eerste jaar een subsidie voor de huur verstrekt uit het budget ‘versterken perspectief jongeren’ van de maatschappelijke herstelagenda. Inmiddels is ook de benodigde omgevingsvergunning gepubliceerd. Dit betekent dat het initiatief kan starten. Vanaf 8 januari zal El Padrino haar deuren op zaterdagavond openen voor jongeren uit de wijk Kloosterveen tussen 13 en 17 jaar.

Wethouder Jan Broekema: “Het college wil meer mogelijkheden realiseren voor jongeren in Assen om elkaar te ontmoeten. Bewoners en jongeren van de wijk Kloosterveen geven al langer aan dat er voor de jeugd weinig te doen is en dat er behoefte is aan sociale contacten. Met dit initiatief komt er een plek voor de jongeren van Kloosterveen om elkaar onder toezicht en begeleiding te ontmoeten en activiteiten te ondernemen. We zijn bij dat we op deze manier – ook op verzoek van de raad – hebben kunnen bijdragen aan de realisatie van dit jongerencentrum.”

Afspraken en pilotperiode
De locatie op sportpark De Hoogspanning is eigendom van de gemeente Assen. De gemeente stelt de ruimte in eerste instantie voor één pilotjaar beschikbaar. In de huurovereenkomst is opgenomen dat de ruimte het komende jaar op de zaterdagavond gebruikt mag worden ten behoeve van activiteiten voor jongeren. Naar aanleiding van de reacties uit de buurt, ervaringen, ideeën van de initiatiefnemer en input van betrokken partijen zijn er afspraken gemaakt over het jongerencentrum en het gebruik van de ruimte. Op basis hiervan wordt tussentijds regelmatig met omwonenden geëvalueerd en zo nodig bijgestuurd. Na het pilotjaar wordt aan de hand van de ervaringen besloten over een vervolg van het initiatief.

Aanpassen van de bestemming
De bestemming van de locatie is inmiddels aangepast van ‘sport’ naar ‘maatschappelijk’. Het is mogelijk om tegen deze bestemmingplanwijziging bezwaar te maken. In afwachting van een eventuele bezwaarprocedure mag El Padrino nu wel starten. Als een ingediend bezwaar gegrond wordt verklaard, dan kan het zijn dat het initiatief moet stoppen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Assen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.