Man bedreigt en beledigt politieagenten en ambulancemedewerker
Laatst bijgewerkt: zondag 15:23 uur
ASSEN – De politie heeft zaterdagnacht in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen een 27-jarige man uit Assen aangehouden voor bedreiging en belediging van politieagenten en een ambulancemedewerker.
De man was onwel geworden in een horecagelegenheid op het Kerkplein in Assen. De man was met zijn hoofd tegen een muur gevallen. In het ziekenhuis aangekomen, werd de Assenaar plotseling agressief. Een agent kon de man met moeite onder controle houden. In de spoedopvang van het ziekenhuis uitte de 27-jarige diverse beledigende woorden en bedreigingen.
Verbaal geweld
Na medische behandeling werd de verdachte aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ook tijdens het overbrengen van de man uitte hij wederom beledigende woorden en bedreigingen. De man werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. Een ambulancemedewerker deed aangifte van mishandeling, omdat zij door toedoen van de verdachte een pijnlijke hand/arm heeft opgelopen.
Strenge aanpak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieagenten of medewerkers van andere hulpinstanties staat de politie achter eigen medewerkers en andere hulpverleners. De verdachte wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt als er schade is veroorzaakt. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners met een publieke taak altijd wordt verhoogd.
Onacceptabel
De politie vindt agressie en geweld tegen eigen medewerkers en andere hulpverleners onacceptabel. Zij hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten hun werk, zonder gehinderd te worden, kunnen doen. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd. Naast politiemedewerkers krijgen ook andere medewerkers met een publieke taak te maken met agressie en geweld, zoals ambulance- en brandweerpersoneel, tramconducteurs, buschauffeurs, onderwijzers of belastinginspecteurs. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.
Reacties met de meeste stemmen
Actieve discussies
Recente reacties