Redactie overig 0 reactie(s) za 07 mei 2022, 16:32

Meerdere personen betrapt op het rijden onder invloed

DRENTHE – In de avond en nacht van 6 op 7 mei werden in de provincie Drenthe meerdere personen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs.

In Emmen werd een bromfiets bestuurder gecontroleerd, die teveel gedronken had. Hij blies 320 Ugl. Verder een slingerende automobilist die positief testte op het gebruik van alcohol en drugs. Van deze laatste werd een bloedproef afgenomen.

In Eelde reed een beginnend bestuurder onder invloed van alcohol in de auto. Bij controle bleek hij 185 Ugl te blazen. De wettelijke norm is 88 Ugl bij een beginnend bestuurder.

In Meppel werd een bestuurder gecontroleerd waarvan het rijbewijs reeds was ingenomen ivm rijden onder invloed van drugs. Ook nu testte de bestuurder positief op drugs.

In Zuidwolde vond een verkeersongeval plaats. Na het ongeval gingen twee inzittenden van een personenauto er te voet vandoor. Na onderzoek trof de politie twee personen aan in de buurt waarvan 1 als bestuurder kon worden aangemerkt. Ook deze bestuurder testte positief op alcohol en drugs.

Tenslotte werden in Assen twee automobilisten positief getest op drugs. Van 1 van die bestuurders was het rijbewijs al ongeldig verklaard.

In alle gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons