Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 12 april 2022, 19:53

Omgevallen boom zorgt voor schade op Zuiderbegraafplaats

Laatste update: 12 apr 2022 19:53 uur

ASSEN – Afgelopen vrijdag is er op de Zuiderbegraafplaats een grote boom omgevallen. Hierdoor is er schade ontstaan aan verschillende grafmonumenten. Het betreft grafmonumenten op het veld II-A.

De gemeente heeft een aannemer ingeschakeld om de boom op te ruimen. Hier is de aannemer vandaag mee begonnen. Na de bergingswerkzaamheden wordt de ontstane schade bekeken en welke grafmonumenten het allemaal betreft. Hoe de schadeafhandeling precies zal gaan, wordt nog onderzocht.

Omgevallen boom
Hoe het heeft kunnen gebeuren dat de boom is omgevallen is nog onderwerp van onderzoek. Het lijkt erop dat bij de omgevallen boom de wortels zijn aangetast door een ziekte. Daarom worden ook de omliggende bomen geïnspecteerd om te zien of zij ook ziek zijn. Als dit het geval is worden hierop passende maatregelen genomen.

Nabestaande of rechthebbende?
Aan nabestaanden of rechthebbenden van een graf op veld II-A wordt gevraagd om contact op te nemen met de grafadministratie. Dit kan via het telefoonnummer: 14 0592 of 0592 366 911. De gemeente neemt zelf contact op met de belanghebbenden waarvan de contactgegevens bekend zijn.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons