Redactie 112 0 reactie(s) ma 28 augustus 2017, 16:27

Op het terras met Asser wijkagent Henk Thijs

Laatste update: 22 aug 2021 15:25 uur

ASSEN – Laagdrempelig en in gesprek met burgers en ondernemers uit zijn wijk Assen-centrum. Wijkagent Henk Thijs gaat dinsdag 29 augustus tussen 11 en 12 uur voor het eerst met een ‘pop-up bureau’ in gesprek met Assenaren en laat zien dat we zichtbaar, bereikbaar en aanwezig zijn in de lokale samenleving.

 

Henk wil iedere week op een nieuwe locatie in de stad zijn spreekuur houden. Ervaringen uit andere eenheden leren dat de politie op deze manier zaken hoort die (nog) niet via een officiële melding of aangifte bekend waren. De eerste keer zit hij op het terras bij Plein 10 aan ’t Forum in Assen.

 

Nog completer beeld

Iedereen is welkom op het spreekuur. ‘Wij doen ons werk voor de burger’ zegt Henk, ‘dat wil ik laten zien. Ik verwacht klachten over brommeroverlast en bedelaars, twee zaken die spelen in het Asser centrum. Hopelijk wordt mijn beeld over wat er speelt in de Asser binnenstad nog vollediger. Maar ik wil ook graag vertellen over wat we wel en niet kunnen aanpakken. Nu heb ik vaak het gevoel dat de burger mopperend achterblijft en zijn verhaal niet kwijt kan.’

 

In contact

De politie investeert in verdere ontwikkeling van het wijkcontact. Burgers weten de politie al een tijd op een andere manier te bereiken en politiebureaus worden minder bezocht dan vroeger. Tegelijkertijd wil de politie meer zichtbaar en aanwezig zijn. Een ‘pop-up bureau’ is een van de mogelijkheden. Maar ook bijvoorbeeld met een digitaal spreekuur via Facebook. Mobieler, digitaler en flexibeler. En met de mobiele telefoon bij de hand kunnen veel taken al ter plekke afgehandeld worden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons