Redactie 112 0 reactie(s) di 20 augustus 2019, 16:07

Politie schiet man neer tijdens aanhouding in Assen

Laatst bijgewerkt: zondag 15:31 uur

ASSEN – In Assen bij de Rolderstraat heeft de politie dinsdag drie mannen aangehouden na een melding dat er een vuurwapen bij de mannen was gezien. Tijdens de aanhoudingen werd een waarschuwingsschot gelost en werd vervolgens een verdachte neergeschoten. Hij raakte niet levensbedreigend gewond.

 

De straat is door de politie afgezet. Forensische experts doen ter plaatse onderzoek naar eventuele sporen. De politie gaat getuigen horen, graag komen ze in contact met mensen die iets van het incident hebben gezien.

 

Wanneer een agent zijn wapen gebruikt heeft, en door politievuur letsel ontstaan is, doet de Rijksrecherche onderzoek. Zij zijn een onafhankelijke afdeling onder verantwoordelijkheid van het OM. Door die positie kan zij objectief onderzoeken of het vuurwapengebruik rechtmatig was

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Assen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.