Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) ma 28 februari 2022, 18:46

Raadsfracties Assen vragen college zich in te zetten voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen

Laatst bijgewerkt: maandag 18:46 uur
ASSEN – De gemeenteraad van Assen stuurt vandaag een brief aan het college van B&W om zich in te zetten voor de opvang van vluchtelingen uit het Oekraïense oorlogsgeweld.

De gemeenteraad spreekt zijn afkeuring en machteloosheid uit als het gaat om de Russische aanval op Oekraïne en verklaart zich solidair met de onschuldige inwoners.

Het college van B&W wordt door de voltallige gemeenteraad opgeroepen actief te zoeken naar mogelijkheden om vluchtelingen in Assen op te vangen, voor zowel de korte als de lange termijn. Daarnaast wordt het college opgeroepen regie te nemen in het contact met hulp- en vluchtelingenorganisaties, kerken, moskeeën en andere lokale/regionale organisaties die hierbij kunnen en willen helpen.

Verder wordt het college opgeroepen om Assenaren met een Oekraïense of Russische achtergrond waar nodig te helpen bij het onderhouden van contacten met hun geliefden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Assen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.