Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 28 april 2022, 17:26

Rolderstraat vandaag en morgen nog afgesloten voor verkeer

Laatste update: 28 apr 2022 17:27 uur

ASSEN – Vanochtend heeft er een grote brand gewoed bij restaurant Paramaribo in de Rolderstraat. In verband met instortingsgevaar, moet het pand zo snel mogelijk gesloopt worden. Een sloopbedrijf is hier vanmiddag mee gestart. Dit betekent dat de Rolderstraat, tussen de Rolderstraat en de Jan Fabriciusstraat vandaag en morgen nog afgesloten is voor verkeer. De woningen, winkels en restaurants zijn wel bereikbaar voor voetgangers en fietsers.

Sloopwerkzaamheden
Een sloopbedrijf zal vandaag en morgen het door brand verwoeste pand afbreken. Vrachtwagens voor de sloop van het pand rijden vanaf de verkeerslichten bij de Rolderstraat – Jan Fabriciusstraat in tegengestelde richting de Rolderstraat in. Een verkeersregelaar zal dit sloopverkeer begeleiden.

Omleidingen

Door de wegafsluiting gelden er een aantal omleidingen voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente zal zo snel mogelijk borden plaatsen op de locatie.

  • Verkeer vanaf de Kloekhorststraat en Groningerstraat moet tijdelijk rechtdoor rijden via de Nieuwe Huizen en de Noordersingel. De rijrichting voor het gemotoriseerde verkeer in deze straten is tijdelijk omgedraaid. Verkeer vanaf de Oostersingel en de Javastraat mag tijdelijk niet de Noordersingel inrijden.
  • Autoverkeer van de parkeergarage Stadhuis moet via de Menning via Doevenkamp naar de Javastraat rijden. De gewijzigde rijrichting wordt met verkeersborden aangegeven.
  • Fietsers en voetgangers mogen niet langs het pand dat gesloopt wordt. Dat is in verband met de veiligheid niet toegestaan. Winkels aan de linkerzijde van het pand zijn bereikbaar vanaf de Groningerstraat.
Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons