Redactie 112 0 reactie(s) vr 24 juni 2016, 16:37

Rustig en vooral gezellig verlopen Assernacht

Laatst bijgewerkt: zondag 15:20 uur

ASSEN – De organisatie, gemeente en de politie kijken terug op een rustig en vooral gezellig verlopen Assernacht. Grote incidenten deden zich niet voor. De politie heeft donderdagavond en -nacht tijdens de festiviteiten rondom de TT in totaal zes mensen aangehouden voor uiteenlopende feiten. De aanhoudingen werden verricht voor drugs- en wapenbezit, mishandeling en vernieling.

 

Aanhoudingen
Een 19-jarige Assenaar werd donderdagavond in de Paul Krugerstraat aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling. Een beveiliger belde de politie toen hij bijna omver werd gereden door een scooterrijder op het kermisterrein. Ook werd hij door de scooterrijder bedreigd. Agenten wisten de verdachte even later aan te houden. Hij kreeg een gebiedsverbod voor het centrum van Assen voor twee weken. Hij zit nog vast. Op de Witterbroek in Assen werd diezelfde avond een 55-jarige man uit Assen aangehouden omdat hij een 47-jarige man uit Uden had bedreigd met een taser. De Udenaar belde de politie. De 55-jarige werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De taser werd in beslag genomen. Ook hij zit nog vast. Op de Oranjestraat liep een 29-jarige Assenaar met een mes te zwaaien. Ook hij werd aangehouden. Twee mannen, 29 en 33 jaar oud uit Berlicum, werden op een TT-camping aangehouden omdat ze handelden in harddrugs. De politie nam hun voorraad, tientallen pillen, in beslag. Een 22-jarige man uit Ter Apel werd voor het politiebureau aan de Weiersstraat aangehouden omdat hij een geparkeerde auto vernielde.

 

Vier rijbewijzen ingevorderd na hoge snelheid motorrijders
Donderdagmiddag werd door de videosurveillance de rijbewijzen ingenomen van drie motorrijders uit de omgeving van Venlo. Twee 27-jarigen en een 26-jarige reden vanaf Laaghalen richting het circuit over De Haar. De mannen werden gemeten met 138 en 142 km/u in een 60 km zone. Ook het rijbewijs van een 27-jarige motorrijder uit Groningen werd ingevorderd. Hij reed vanuit Assen op de A28 in de richting van Groningen. De snelheid kwam ver boven de 200 km/u uit met pieken tussen de 230 en 240 km/u. De gemiddelde snelheid lag op 214 km/u waar 130 km is toegestaan.

 

Snelheidscontroles
Op donderdag werden op meerdere plekken snelheidscontroles gehouden. Er werd controleerd op de N376 in Grolloo. Bij de radarcontrole werden 364 passanten gecontroleerd waarvan er 54 te hard reden.Op de N919 in Huis ter Heide reden 23 van de 737 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/u waar 80 km is toegestaan. Ook was er een controle op de N373 in Smilde. Er werden 1920 voertuigen gecontroleerd waarvan er 69 te hard reden. Hoogste snelheid was 111 km/u waar 80 km mag worden gereden. Bij de controle op de N374 in Elp werden 735 passanten gecontroleerd. Hiervan reden er 47 te hard. De maximum snelheid is daar 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid hier was 105 km/u. Alle overtreders werden bekeurd. Ook de komende dagen wordt er op snelheid gecontroleerd.

 

Preventieactie
De politie focust zich naast de operationele inzet rond de TT in Assen op enkele speciale preventieprojecten. Evenals in 2015 wordt opnieuw gewaarschuwd voor motordieven. Ook is er aandacht voor zakkenrollers en voor diefstallen uit tenten op de zogeheten TT-campings. Er zijn nog geen meldingen binnengekomen bij de politie van zakkenrollerij. Vandaag worden de motorrijdende bezoekers van de TT met onder meer matrixborden gewaarschuwd. Tot nu toe werden er geen diefstallen van motoren gemeld bij de politie.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Assen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.