Logo 112Assen

Redactie 112 0 reactie(s) vr 23 maart 2018, 22:15

Spectaculaire reddingsactie van vogel uit boom in Assen

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 15:27 uur

ASSEN – Het had nogal wat voeten in de aarde om een vogel die met zijn vleugel verstrikt zat in een vislijn aan de Mainstraat in Assen uit een boom te bevrijden.

 

De toegesnelde brandweer kon niets doen omdat het dier boven het water op een tak vast zat. Medewerkers van de dierenambulance en personeel van een Groencentrum in Rhee werden ingezet bij de reddingsactie. Deze medewerker klom in de boom met als doel de vogel uit de boom te bevrijden. In het water stonden de man en vrouw van de dierenambulance voorals de vogel in het water terecht zou komen. Daar de man in de boom niet bij de vogel kon komen werd ervoor gekozen om de tak door te zagen zodat deze naar beneden viel waardoor de vogel los zou komen. Dit lukte en inderdaad kwam de vogel los en fladderde naar de vaste wal waar het door de vrouw van de dierenambulance werd gepakt om in een mandje meegenomen te worden naar een vogelopvang waar de vogel even bij kan komen van zijn avontuur.

112 Assen

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een ongeval in Assen lees je in onze categorie 112 Nieuws Assen. Alle 112 alarmeringen uit Assen kan je live volgen via 112 meldingen Assen.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Assen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.