Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 28 september 2021, 16:52

‘Steljevoor’-campagne start van de Week tegen Eenzaamheid

Laatst bijgewerkt: dinsdag 16:52 uur
ASSEN – Van 30 september tot en met 7 oktober is de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Door middel van de ‘Steljevoor’- campagne besteden we, samen met diverse partners uit de lokale coalitie Een tegen Eenzaamheid, daar aandacht aan.

Gewoon ‘hallo’ zeggen tegen een onbekende, wie doet dat weleens? Terwijl we allemaal opknappen van positief, menselijk contact. Op verschillende plekken in Assen kunt u de komende week gratis koffie krijgen. Eén voor uzelf en één om weg te geven aan een onbekende. Dit alles in het kader van de actie ‘Steljevoor’. Hiermee wordt op een laagdrempelige manier het gesprek aan gegaan met onbekenden.

Positief effect
Een klein gesprekje kan een positief effect hebben op iemands bui. U voelt u minder alleen en daar knapt u van op. Alles wat kan helpen om met mensen contact te maken om eenzaamheid of somberheid tegen te gaan is welkom. Zo werken we samen aan een stad waar we meer oog hebben voor elkaar. De Steljevoor-campagne is een initiatief van NS en Prorail. Het doel: kijken of we wat meer oog voor elkaar krijgen. Zodat mensen zich minder alleen gaan voelen.

Coalitie Een tegen Eenzaamheid
Dit voorjaar zijn wij aangesloten bij het landelijke actieprogramma ‘Eén tegen Eenzaamheid’ van het ministerie van VWS. Samen met lokale maatschappelijke partners maken we ons sterk voor het tegengaan van eenzaamheid. In Assen geeft 43 procent van de volwassenen aan zich eenzaam te voelen.

Waar zijn we te vinden?

  • Donderdag 30 september: NS station
  • Dinsdag 5 oktober: winkelcentrum Kloosterveen
  • Woensdag 6 oktober ochtend: Dr. Nassaucollege
  • Woensdag 6 oktober middag: winkelcentrum Assen-Oost
  • Donderdag 7 oktober: Kloekhorststraat
Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Assen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.