Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 21 december 2022, 19:54

Vraag uw energietoeslag 2023 aan vanaf 1 januari

Laatste update: 2 maanden geleden

ASSEN – met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Kreeg u de toeslag in 2022 automatisch uitbetaald? Dan zal dat dit jaar weer gebeuren. Heeft u de toeslag zelf aangevraagd? Dan geldt dat u in 2023 opnieuw een aanvraag moet doen.

Kreeg u in 2022 de energietoeslag automatisch op uw rekening gestort? Dan hoeft u niks te doen, in 2023 zal dit ook automatisch gebeuren. De betaling vindt plaats in zes termijnen, waarvan de eerste eind januari. Wanneer u in 2022 zelf energietoeslag heeft aangevraagd, moet u in 2023 opnieuw zelf de aanvraag indienen. De reden hiervan is dat uw inkomen in tussentijd gewijzigd kan zijn. Dit kan vanaf 1 januari via de site van WPDA.

Let op! Huishoudens die in 2022 de energietoeslag niet hebben aangevraagd, maar in 2023 wél in aanmerking denken te komen, kunnen ook een aanvraag indienen via het Werkplein Drentsche Aa.

Extra regelingen

Heeft u een inkomen tussen de 120% en 130% van het sociaal minimum? Dan kunt u nog tot 1 januari 2023 gebruik maken van de eenmalige energietoeslag van 750 euro. U kunt deze toeslag aanvragen via Werkplein Drentsche Aa (WPDA). Heeft u moeite met rondkomen door de gestegen energiekosten of is de energietoeslag niet voldoende? Dan kunt u via het Gemeentelijk Noodfonds een vergoeding aanvragen. Hiervoor geldt géén maximum inkomen. Wel gelden er een aantal voorwaarden, deze vindt u hier (www.wpda.nl/financiele-regelingen/noodfonds-gemeente-assen).
Twijfelt u of u in aanmerking komt óf heeft u extra hulp nodig? Neem dan contact op met het WPDA.

Oproep wethouder Cor Staal

Wethouder Cor Staal roept alle inwoners van Assen die recht hebben op de toeslag op om in actie te komen. “Ook als je dit jaar geen energietoeslag hebt aangevraagd, maar wel denkt in aanmerking te komen, kun je de toeslag voor 2023 aanvragen”, zegt de wethouder. “En als je twijfelt of je in aanmerking komt, of extra hulp nodig hebt, neem dan ook contact op. Er zijn diverse mogelijkheden om, ook als je niet voor deze energietoeslag in aanmerking komt omdat je inkomen te hoog is, toch hulp te kunnen bieden. Blijf niet rondlopen met financiële zorgen, maar laat het ons weten.”

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Assen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.