Redactie 112 0 reactie(s) do 12 mei 2016, 15:32

Woninginbreker aangehouden met hulp van de bewoner

Laatst bijgewerkt: zondag 15:20 uur

ASSEN – De politie heeft in de vroege donderdagochtend een 33-jarige inwoner uit Assen aangehouden voor de inbraak in een woning aan de Beilerstraat.

 

De bewoner van het pand werd rond 04:30 uur wakker van vreemde geluiden en ging op onderzoek uit. Hij trof een man met bivakmuts die bezig was zijn woning binnen te komen. De bewoner probeerde hierop de man aan te houden maar de verdachte wist op een fiets te ontkomen. Gealarmeerde politieagenten zochten samen met de bewoner in de omgeving naar de inbreker. Tijdens de zoektocht werd de fiets van de verdachte aangetroffen. Kort hierop werd de verdachte aangehouden in de nabijheid van de aangetroffen fiets. De verdachte zit nog vast en wordt vandaag verhoord.

 

Waarom is het belangrijk om 112 te bellen bij (inbraak)verdachte situaties?

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Assen

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Assen
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.